Miljan čisti sneg i sve je obojeno u belo. Simka i Rudi trče
oduševljeno po ulici. Branki ima prljavu fleku na ledjima pa se raspoznaje. Ispekla sam brownies sa čokoladom, džemom od borovnice, indijskim, brazilskim orasima i kikirikijem. Sve miriše na čokoladu.
U kući je toplo i srećno.
Sastojci:
Recept preuzet
ovde.
250 g putera
200 g čokolade za kuvanje
200 g mešavine seckanih kikirikija, indijskih i brazilskih oraha
80 g kakaa
65 g brašna
300 360 g šećera
4 jaja
2 kašičice džema od borovnice
1 kašičica praška za pecivo
Uključiti rernu na 180 stepeni.
Na pari otopiti puter i čokoladu i na kraju dodati seckane orahe i kikiriki. Sve dobro izmešati.
U činiji pomešati kakao, brašno, prašak za pecivo i šećer. Ovoj mešavini dodati otopljenu čokoladu, puter i orahe i džem. Mikserom dobro izmešati, dodati umućena jaja i nastaviti mikserom mešanje dok se ne dobije svilenkasta konzistencija.
Smesu izručiti u tepsiju u kojoj se već nalazi papir za pečenje (25x40cm) i peći oko 25 min. Brownies treba da budu spolja hrskavi a iznutra blago žitki. Zabodite čačkalicu u sredinu. Kada je izvučete treba na njoj da ostanu tragovi brownies-a.
Kada se potpuno ohlade, iseći na deblje kocke ili pošto se bliži Dan zaljubljenih, možete ih modlom oblikovati u srca.