02 03 Hleb & Lale, food & photography: U iščekivanju... 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

U iščekivanju...

34

... Da dođe leto, vikend, Vule, Miljan sa posla, Peđa iz Beograda...Svi su se negde razleteli. Uključujući i mene.
Čini mi se da najviše vremena provodim sama. Na poslu, faksu, biciklu i kuhinji.
Nedostaje mi druženje. Kada se okupimo i kuvamo. I smejemo se do besvesti. I imamo vremena za sve. Za sada ne možemo da uskladimo ritmove života. Pa i to iščekujem.
Iščekujem i kredit za našu kuću na selu. I u njoj kuhinju. Već sam sve zamislila. Moja prva, personalizovana kuhinja. Žuto-narandžasta, kao sunce. Radna ploča bela. Novi plinski šporet, i rerna. Ona što stoji u visini očiju. A kad kuvam gledam kroz prozor, u dvorište. Kakav zen...
Super je to iščekivanje.
Al ja hoću da mi se odmah nešto lepo desi!


Rižoto sa paradajzom i uljem od tartufa
za 1 osobu:

100 g pirinča za rižoto
1 manja glavica crnog luka (sitno seckanog)
100 ml soka od paradajza (tomatina)
500 ml vode
1 povrtna kocka za supu
maslinovo ulje
bosiljak
komadić putera
parmezan
ulje od tartufa

Staviti vodu da provri i u njoj rastvoriti kocku za supu.
Na maslinovom ulju propržiti luk da zamiriše, dodati pirinač i minut-dva mešati da se pirinač blago istostira.
Dodati tomatino. Dobro promešati pa preliti jednom kutlačom supe. Češče mešati i svaki put kada je tečnost skoro isparila, dodati još jednu kutlaču supe. Tako ponavljati dok pirinač ne bude gotov. Najbolje pratiti uputstvo na kutiji  jer minutaža zavisi od vrste pirinča.
Kada je pirinač gotov skloniti sa vatre, dodati kockicu putera i dobro izmešati viljuškom. Ostaviti 5 minuta sa strane. Po želji možete začiniti sa malo svežeg bosiljka.
Pre služenja nakapati par kapi ulja od tartufa (količina po želji) i posuti parmezanom.
Ovaj rižoto ide savršeno uz neku hrskavu salatu u koju možete dodati semenke bundeve ili suncokreta.


 Prijatno!

Labels: , ,

35 36 37 38