02 03 Hleb & Lale, food & photography: FBI istraga: Glavni osumnjičeni Bite my cake 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

FBI istraga: Glavni osumnjičeni Bite my cake

34

Blogoigrica FBI rukavice koju je osmislila Maja mi se odmah učinila interesantnom. Do sada nisam stigla da učestvujem i baš mi je drago što ulazim u igru istražujući Tamarin, Bite my cake blog. 
Tamara je jako voljena u našoj blogsferi i to sa razlogom. Svaki njen post odiše toplinom i iskrenošću. Jedna svestrana osoba koju je divno poznavati. Nadam se da ćemo se jednom sresti i uživo.
Njeni recepti su inovativni ali u isto vreme nas podsećaju da ne zaboravimo one dobre stare. Stvarno je bio težak zadatak odabrati šta isprobati jer nam je Tamara ponudila  veliki broj izvrsnih i slanih i slatkih recepata. 
Isprobala sam šest recepata. Nazivi su linkovani jer sam revnosno pratila recepte.

Verrine sa mentom


Oreo keks je stigao iz Hong Konga, specijalno za ovu poslasticu. Nisam mogla da je pravim dok mi se dijeta ne završi  pa sam morala da stavim veto na Oreo a Miljana primorala da čeka. Čekanje se isplatilo itekako!  Apsolutno savršen recept za ove letnje dane. Osim Tamarine kombinacije u par čaša sam dodala i sveže maline tako da se može kombinovati i sa raznim svežim voćem.

Čvorići sa češnjakom

Kao strasni obožavatelj belog luka, ovo sam znala da neće proći neistraženo:)
Divno mirišu, krasnog ukusa. Ovaj recept će da ide u kulturno nasleđe budućim generacijama:)


Tajlandska riža sa zelenim curryjem

Karije inače često pravim, jako ih volim tako da sam morala da isprobam i ovaj. Igrom slučaja sam imala zeleni kari pastu tako da se sve idealno uklopilo. Kada sam to pravila, tikvice i patlidžan još nisu bili u sezoni tako da sam iskoristila neku drugu mešavinu i bilo je zaista fino. Boja jela je ispala potpuno drugačija od originala ali je to samo zbog soja sosa koji imam. Baš nam se svidelo tako da sam ga pravila još nekoliko puta.


Loptice sa lukom

Pošto smo mi strastveni obožavatelji i crnog luka, naravno da sam i ove loptice morala isprobati.
Svi su bili oduševljeni. Kuća je mirisala predivno dok su se pekle. Posebno mi se svidelo što su ostale fine i još par dana pa smo ih nosili i na posao.


Pesto pužići

Njih sam pravila više puta jer sam htela da isprobam kakvi su  i sa integralnim brašnom. Pa sam onda isprobala i sa integralnim brašnom i feta sirom i pestom. I svi su bili odlični. Recept za testo je odličan, jako su dekorativni i jednostavni za napraviti.U planu mi je da isprobam i kombinaciju sa feta sirom i sušenim paradajzom.


Pogačice za burgere

Burgera ima raznih. Kod nas u kući se tamane vegeterijanski burgeri tako da sam ovaj Tamarin recept polovično iskoristila:)
Pogačice su savršene da ne mogu savršenije biti. Ja sam potpuno oduševljena! Obavezno probajte da ih napravite. Jako su jednostavne a milina ih je jesti...


Žao mi je što nisam uspela da isprobam još recepata. Jedan od glavnih razloga je bio taj što sam bila na dijeti pa nisam mogla da kombinujem namirnice. Po nazivu mog bloga moglo se i pretpostaviti da ću baciti oko na testo ali je bilo još raznih recepata koje nisam stigla da isprobam do sada. Al hoću, to je sigurno. Već ove nedelje mi je u planu da napravim Polpete od kinoe.

Istraživati Tamarin blog je bilo divno i mirisno i koliko sam upoznala njen blog i nju do sada, mogu samo da kažem da je osuđena na uspeh:)


Labels:

35 36 37 38