02 03 Hleb & Lale, food & photography: FBI istraga: Glavni osumnjičeni So i biber 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

FBI istraga: Glavni osumnjičeni So i biber

34

Blogoigricu Fbi rukavice jako volim. 
Iako pratim redovno fud blogove i imam neku svoju ideju o njihovim autorima, kada se ovako usresredim samo na jedan blog, saznam svašta novo. Jer ono o čemu i kako pišemo, šta kuvamo i jedemo govori puno o nama u ovom fud blogerskom svetu.

U martu i aprilu istražujemo blogove So i Biber i Dolce Fooda, od Ivane.
Ivana je devojka sa stavom. A ja to volim:) Volim što njeni postovi podstiču interakciju među nama, otkrivaju deliće njenog života u Americi a recepti su uvek interesantni jer donose neke nove kombinacije u moj život.

Recepte koje sam isprobala su bili izuzetno ukusni, nisam apsolutno ništa menjala u njima, niti ću u budućnosti. Sve sam ih linkovala, tako da samo kliknite na naziv da saznate kako se pripremaju.

Gore na slici se nalazi domaća Rikota.
Već dugo želim da napravim ovaj sir sama jer mi nijedna domaća, kupovna, varijanta ne odgovara. Ono što ima da se kupi kod nas je sitni sir. Uglavnom bude slankast i keselkast, gde god da ga kupite, dal na pijaci, dal prodavnici. Super je za gibanice i slane stvari al za kolače i kremove, baš i nije ludilo. Barem ne meni.
Prava rikota mi je preskupa, tako da sam do sada koristila sitni sir i razne slankaste kremove i nikad nisam bila 100% zadovoljna.
Sad kada imam Ivanin recept i domaće mleko više nema potrebe za tim sirevima. Recept je apsolutno savršen. Sir je kremast, ni slan ni sladak i ima divan mlečni ukus. To jutro smo ga jeli uz prženice a uveče sam ukombinovala sa vanil šećerom i čokoladnim kolačem. 


Čokoladni kapkejks

Odlični kapkejksi, sočni iznutra i slatki taman kako treba.
Frosting je, baš kao što kaže Ivana, poprilično sladak ali zato savršeno izgleda. Ustvari, meni je sladak jer ja ne volim jako slatke kreme. Ostali su bili potpuno oduševljeni, niko se nije bunio za slatkoću. Pošto sam ih napravila 36 komada (imala sam goste, nije sve za nas dvoje, naravski), par komada je ostalo i nakon 3 dana su i dalje bili sočni.
Definitivno crowd pleasing recept.


Dadina pasta sa plodovima mora

Nisam bila u prilici da kupim sveže dagnje tako da sam koristila smrznute morske plodove ali sam sos pravila baš kako je Dada opisala.
Bilo je jako ukusno, taj dan sam sama ručala i lakše mi je pala samoća uz ovako fin recept. Mogu da zamislim koliko je ukusno sa svežim dagnjam...

Frosting za kapkejkse

Kaže Ivana "Najbolji frosting za kapkejkse...stvarno nema boljeg".
I u pravu je. Savršenstvo za moj ukus i mislim da će ovo biti frosting koji ću za vjek vjekova koristiti:)

Nadam se da sam vas inspirisala da, ako već niste, prošvrljate Ivaninim blogom i obogatite svoj kulinarski život.
Ivana, hvala za recepte, baš smo uživali.


Labels: , , , , , ,

35 36 37 38