02 03 Hleb & Lale, food & photography: FBI istraga: Glavni osumnjičeni Knjiški moljac u špajzu 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

FBI istraga: Glavni osumnjičeni Knjiški moljac u špajzu

34

Kada sam počela da pišem blog nisam znala nikog na našoj fud blog sceni. Nisam bila na Coolinarici niti sam pratila naše blogove. Par dana sam bezuspešno pretraživala Internet, jer nisam znala kako da tražim. Dok jednog dana nisam naletela na ovaj post. Bila sam potpuno očarana idejom i fotografijama i upravo sa Sanjinog bloga, Knjiški moljac u špajzu, je krenulo moje upoznavanje naših fud blogera.

Nikad neću zaboraviti kada sam dobila od nje mejl podrške, samo par meseci nakon što sam počela sa blogovanjem. Meni je to neverovatno puno značilo a toplina koja je izbijala iz njega mi je rekla skoro sve o Sanji.
Ove godine na Adi sam je upoznala  i uživo.
Sanja je draga. 
Voli da priča i da se smeje. I od onih je iskrenih ljudi, onih u čijem se društvu lako opustiš.
A takav je i njen blog. Šaren, prepun odličnih recepata, ideja, kombinacija. Iako sam pravila dosta jela inspirisana njenim postovima, ovog puta sam se trudila da što više pratim recepte. I skoro da sam uspela:)

Gore na fotografiji je  Panirani oslić sa majonezom i maslinovim uljem i šafranom. To je naziv jela koje je Sanja pripremala a poenta je u smesi za paniranje i domaćem majonezu. Ja sam imala škarpinu, pa sam je isfiletirala pa panirala. Ništa nisam menjala recept tako da klik na naziv jela za recept.
Reći ću još samo da više nikad neću kupiti majonez. Recept je čisto savršenstvo. 

Krem čorba od pečenog celera sa plavim sirom


Pošto volim ređe čorbice, dodala sam malo više povrtne supe. Ukus je- Obožavam!
Naziv čorbe je linkovan pa tamo skoknite po recept i da vidite fotografiju koja mnogo vernije dočarava ukus ove povrtne i zdrave čorbice.
Taj dan sam imala goste iz Kanade i reakcija na ovu čorbu je bila:
"Nikad u životu nisam jeo ovako lepu supu."
Eto ne moram više ništa da vam kažem.

Granola sa lešnicima i sušenim kajsijama


Granola je naš omiljenim doručak. Često je pravim, uvek nešto menjam pa me je u ovom receptu privukao dodatak đumbira. Linkovala sam naziv jer nisam skoro ništa menjala. Samo sam umesto kajsija stvaila sušenu papaju.
Jako smo voleli ovu blago egzotičnu granolu. Ustvari, i dalje volimo. Napravila sam duplu porciju:)

Tikvice punjene povrćem i kuskusom


Ovo je jedan lagani i ispunjavajući vegetarijanski ručak. Jeli smo mix sveže zelene salate, šargarepe i ljubičastog luka kao prilog. Odlično je!
Iako sam ovde napravila izmene, linkovala sam recept jer sama pripema, način pečenja  i veći broj namirinica je ostao potpuno isti.
Pošto još nije sezona patlidžana, umesto njega sam stavila sredinu tikvice. Nisam imala kuskus ali sam koristila bulgur, onaj sitni koji Turci koriste za kofte. Umesto dimljenog kačkavalja sam stavila fetu.
Fora kod ovog recepta je što se stvarno može kombinovati sa raznim začinima a uvek se na kraju dobije odlično jelo.
Sledeći put ću praviti sa kuskusom i taman će biti i sezona patlidžana pa ću isprobati u originalu recept.

Sanja, hvala ti na svim ovim delicijama!

Labels: , , , ,

35 36 37 38