U toku decembra Frikom organizuje
Zdravo Brzo Lako takmičenje u kom učesnici treba da smisle recept koji je zdrav i lako se pravi.
Sve što je potrebno da uradite je da između 5. i 30. decembra se prijavite na ovoj
stranici , a stručni žiri će odlučiti da li ćete Vi biti pobednik nedelje, osvojiti lep poklon i dobiti priliku da se takmičite u finalu, u pripremanju hrane uživo.
Najbolje recepte biraju Gaga sa bloga
Moje grne, Maja Petrović, sa bloga
Vitki gurman, i poznati Gastro Nomad - Lepi Brka, Nenad Gladić.
Pored kompanije Frikom, pobednike će obradovati i parteneri projekta, kompanije Bosch i Metalac.
Tema prve nedelje je: Tradicionalna kuhinja
Maksimalno vreme pripreme: 30min
Jedan od tri recepta koji je odabran je Mornar Popaj koji je poslala Ana Šolkotović.
Jako je ukusan! Može da se jede za doručak, ručak i večeru:) I gotov je za 15 minuta!
Recept je tradicionalan jer zaista, morate priznati, ovo jelo je toliko često na stolu u našim krajevima da je deo tradicije svake porodice, hteli ne hteli :)
Meni se jako svideo dodatak parmezana, ne znam kako ali nikad pre se nisam setila da u ovo jelo ubacim i njega... Definitivno osvežava sitaciju. Hvala Ana na ideji:)
Mornar
Popaj
Za dve osobe:
1 kutija Frikom spanaća u briketima
3-4 čena belog luka (sitnoseckanog)
200 ml kisele pavlake
100 g parmezana
2 jaja
Maslac
→ Na malo maslaca jako kratko propržiti beli luk, dodati spanać i propržiti 2-3 minuta.
→ Dodati kiselu pavlaku i kuvati 10 minuta.
→ Dok se spanać kuva, ispržiti jaja.
→ Pre služenja preko spanaća naribati parmezan i staviti od gore jaje.
Poslužite odmah.
---------
Ove nedelje tema je
Internacionalna kuhinja. Prijavite se i vi:)
Svratite i do
Ane i
Gage da pogledate ko je još poslao najbrži i najzdraviji recept!