02 03 Hleb & Lale, food & photography: Zdravo Brzo Lako pobednički recept za prvu nedelju takmičenja - Tradicionalni recept 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Zdravo Brzo Lako pobednički recept za prvu nedelju takmičenja - Tradicionalni recept

34

U toku decembra Frikom organizuje Zdravo Brzo Lako takmičenje u kom učesnici treba da smisle recept koji je zdrav i lako se pravi.
Sve što je potrebno da uradite je da između 5. i 30. decembra se prijavite na ovoj stranici , a stručni žiri će odlučiti da li ćete Vi biti pobednik nedelje, osvojiti lep poklon i dobiti priliku da se takmičite u finalu, u pripremanju hrane uživo.

Najbolje recepte biraju Gaga sa bloga Moje grne, Maja Petrović, sa bloga Vitki gurman, i poznati Gastro Nomad - Lepi Brka, Nenad Gladić.
Pored kompanije Frikom, pobednike će obradovati i parteneri projekta, kompanije Bosch i Metalac.


Tema prve nedelje je: Tradicionalna kuhinja
Maksimalno vreme pripreme: 30min

Jedan od tri recepta koji je odabran je Mornar Popaj koji je poslala Ana Šolkotović.
Jako je ukusan! Može da se jede za doručak, ručak i večeru:) I gotov je za 15 minuta!

Recept je tradicionalan jer zaista, morate priznati, ovo jelo je toliko često na stolu u našim krajevima da je deo tradicije svake porodice, hteli ne hteli :)
Meni se jako svideo dodatak parmezana, ne znam kako ali nikad pre se nisam setila da u ovo jelo ubacim i njega... Definitivno osvežava sitaciju. Hvala Ana na ideji:)


Mornar Popaj

Za dve osobe:

1 kutija Frikom spanaća u briketima
3-4 čena belog luka (sitnoseckanog)
200 ml kisele pavlake
100 g parmezana
2 jaja
Maslac

→ Na malo maslaca jako kratko propržiti beli luk, dodati spanać i propržiti 2-3 minuta.
→ Dodati kiselu pavlaku i kuvati 10 minuta.
→ Dok se spanać kuva, ispržiti jaja.
→ Pre služenja preko spanaća naribati parmezan i staviti od gore jaje.

Poslužite odmah.
---------

Ove nedelje tema je Internacionalna kuhinja. Prijavite se i vi:)

Svratite i do Ane i Gage da pogledate ko je još poslao najbrži i najzdraviji recept!

Labels: , ,

35 36 37 38