02 03 Hleb & Lale, food & photography: Zdravo Brzo Lako recept za drugu nedelju takmičenja - Internacionalni recept 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Zdravo Brzo Lako recept za drugu nedelju takmičenja - Internacionalni recept

34

U toku decembra Frikom organizuje Zdravo Brzo Lako takmičenje u kom učesnici treba da smisle recept koji je zdrav i lako se pravi.
I dalje možete da se prijavite na ovoj stranici , i dobiti ili neki super poklon ili  takmičiti se u finalu, u pripremanju hrane uživo.


Tema druge nedelje je: Internacionalna kuhinja
Maksimalno vreme pripreme: 30min

Jedan od tri recepta koji je odabran je "Piletina sa kineskom mešavinom i pirinčem" koji je poslala Biljana Marinković.
Pošto ja ne jedem meso ni mesne prerađevine, pripremila sam ovaj recept u vegetarijanskoj varijanti. I toliko je ukusno da zaista nema potrebe za mesnim dodacima.
Ali ako baš morate, možete staviti piletinu, kao što Biljana predlaže.
A možete i tofu! Ili sejtan. Mislim da bi odlično išlo i  gambori.

Meni se posebno dopao ovaj recept jer je zaista zdrav. Možete pojačati njegov zdravi koeficjent tako što ćete koristiti integralni pirinač.
Vrlo je brzo pripremljen, ne koriste se nikavi dodaci, samo začini i soja sos.

Preporučujem da pre prženja kineski mix dobro ocedite od vode.
Ubacite jedan čen belog luka. Soja sos dodajte tek na kraju, pred služenje. Uvek ga posmatrajte kao začin a ne kao nešto što će da doprinese slanosti jela. Po pravilu se koriste najviše 2 kašike soja sosa za jelo jer je jak i ne treba da dominira on već ostali sastojci. On je pratnja ostalim začinima.

Za dve osobe:

1 pakovanja Frikom kineskog mixa
1 čen belog luka (sitnoseckanog)
Piletina ili gambori ili tofu ili sejtan (opciono)
1 šolja pirinča.

So, biber
Kari
Đumbir
Soja sos

→ Na jačoj temperaturu vrlo kratko propržiti beli luk i začine.
→ Dodati kineski mix i peći desetak minuta uz često mešanje (ako korstite meso ili nešto drugo prvo propržite to, kada je gotovo izvadite iz tiganja a na to vruće ulje dodajte kineski mix).
→ Dok se povrće prži, skuvajte pirinač.

Služite toplo.
---------

Ove nedelje tema je Posna jela od ribe. Prijavite se i vi:)

Svratite i do Ane i Gage da pogledate ko je još poslao najbrži i najzdraviji recept!

Labels: , , , , , ,

35 36 37 38