Kao što sam u prošlom post najavila, organizatori
Beogradskog Gastrofest-a su odlučili da čitaocima Lala poklone dve propusnice za ovaj događaj.
U pitanju je gastronomsko dešavanje koje se održava od 16. do 19. oktobra 2014. godine na Beogradskom sajmu (Hala 5, Beogradskog Sajma u Beogradu) i gde će se predstaviti veliki broj izlagača iz sveta hrane. Na sajtu
Gastrofesta sam pronašla šta ćemo sve imati priliku da probamo :) Spisak je
ovde. Čini mi se da će nam ruke baš biti zauzete čačkalicama :D
Meni posebno interesuju master class-ovi, Cesara Bartolinija, šefa tima Gordona Remzija i master class Molekularna gastronomija, nisam nikad probala pa bih baš volela da od profesionalaca čujem šta tačno i kako. Mada i ostali zvuče super ineteresantno.
Ovde je program pa čekirajte.
Daklem,
samo mi ostavite komentar do četvrtka 16.10.2014. u 18:00 h i
Random.org će da izvuče dobitnike a ja ću da dojavim čim pre gde možete da pokupite propusnice.
Propusnica važi za jednu osobu za sva tri dana, delimo dve.
Srećno!
------------------------
Dobitnici propusnica su Boby i Sanja T. Javite mi se na mail hlebilale@gmail.com kako bi vam dala uputstva o preuzimanju.
Čestitam i možda se sretnemo :)
Htela bih da najavim novu rubriku na blogu,
Mezze magazin recept koju ću jednom nedeljno objavljivati na blogu, najčešće sredom.
U januaru će biti dve godine kako sam deo Mezze tima, u mom Mezze folderu sam nakupila baš mnogo lepih recepata i volela bih da budu deo arhive recepata.
Rubriku počinjemo sa kraljicom jeseni- bundevom. Recept je objavljen u prošlogodišnjem
oktobarskom Mezzetluku.
Bundeva iz rerne
bundeva
ljubičasti luk
komorač
paprika
beli luk
krompir
ulje
so, biber
Bundevu oljuštite i isecite na manje režnjeve. Debljina režnjeva ne treba da bude veća od 2-3 cm. Luk
isecite na krugove a komorač takođe na režnjeve. Papriku možete iseći na trougliće, ali vodite računa
da budu isečeni na približno istu veličinu. Beli luk nemojte ljuštiti već samo blago pritisnite na radnu
površinu, da se ljuska malo odvoji od čena. Krompir isecite na komade slične režnjevima bundeve.
Svo povrće pomešajte u jednoj većoj činiji pa izručite u tepsiju. Nauljite po želji, posolite i pobiberite.
Pecite u rerni na temperaturi od 200°C 45 minuta do 1h odnosno dok krompir nije u potpunosti pečen.
Nekoliko puta u toku pečenja promešajte kako bi se sve što ravnomernije ispeklo.
Pre služenja beli luk istisnite iz ljuske i promešajte kako bi se što bolje rasporedio po svom povrću.
Služite toplo, kao prilog ili kao glavno jelo uz neku hrskavu salatu.
U ovom jelu možete da kombinujete razne vrste povrća sa bundevom. Najpogodnija je bundeva puteri- ca mada možete koristiti i druge sorte.
Prijatno!