02 03 Hleb & Lale, food & photography: Venac od bavarskog peciva i kamembera & dobitnici rođendanskog darivanja 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Venac od bavarskog peciva i kamembera & dobitnici rođendanskog darivanja

34

Puno, puno hvala svima na predivnim komentarima, željama i opisima! Zaista sam uživala čitajući! Toliko divnih destinacija nas čeka da ih obiđemo! I želim vam da svi stignete tamo gde ste poželeli. Ako ne baš ove godine, onda sledeće sigurno.

Želim svima pojedinačno da se zahvalim tako da će odgovaranje na komentare malo potrajati :) Nadam se da mi opraštate sporost :)
Hvala još jednom!

Dobitnici su:

Ana G 

i

Ivana Nekić 

Molim dobitnice da me kontaktiraju u inbox na fb stranici ili na mail hlebilale@gmail.com

Čestitam!
Venac od bavarskog peciva i kamemberaVenčić koji će ukrasiti sto na svakoj večeri sa prijateljima je objavljen u decembarskom broju magazina Mezze u saradnji sa kompanijom Lesaffre, proizvođačem kvasca Vrenje.


Testo:
400 g brašna T500
25g svežeg kvasca Vrenje
375 ml mlake vode vode
1 kašikica šećera
1 kašičica soli

Voda u koju se kratko spuste loptice:
750 ml vode
3 kašike sode bikarbone

Za premazivanje:
2 kašike putera
Krupna morska so

Kamember sir
Brusnice

→ Kvasac izmrvite u posudicu, dodajte šećer i 100 ml vode. Ostavite sa strane da se kvasac aktivira.
→ 200 g brašna pomešajte sa nadošlim kvascem i ostatkom vode. Izmešajte dobro pa dadajte so. Polako dodavajte ostatak brašna i mesite oko 6-7 minuta tj. dok ne dobijete testo koje se ne lepi za ruke.  
→ Nauljite posudu i prebacite testo u nju. Prekrijte folijom i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi da naraste. Testo treba da se podupla po veličini.
→ Rernu uključite na 200°C.
→ U šerpu sipajte 750 ml vode i sodu bikarbonu. Stavite na laganu vatru i pustite da provri.
→ Dok se voda zagreva, od naraslog testa napravite loptice veličine ping pong loptica. 
→ U ključalu vodu ubacite nekoliko loptica, ne sve odjednom, i kuvajte oko 40 sekundi. Uzmite široku kašiku sa rupicama pa prevrćite loptice da se u potpunosti oblože vodom. Prebacujte ih na papir za pečenje koji ste prethodno premazali sa malo ulja kako vam se ne bi zalepilo testo.
→ Na sredinu tepsije stavite kamember koji ste prethodno izvadili iz ambalaže. Napravite krst na gornjoj površini sira. Oko sira formirajte venac od loptica.
→ Loptice premažite otopljenim puterom i pospite krupnom soli. Pecite u rerni 25 minuta tj. dok baš lepo ne  porumene.
(verzija za štampu)

Pospite suvim brusnicama i služite odmah, vruće uz neku osvežavajuću salatu ili hrskavo povrće.

Loptice možete ispeći par sati unapred a kamember tik pred služenje. Bitno je da sir bude potpuno otopljen da možete da umačete komadiće loptica u njega.

Prijatno!

Labels: , , , , ,

35 36 37 38