Instagram je moja omiljena socijalna mreža. Mogu da zavirim u svačiji tanjir, često otkrijem neka nova mesta, zemlje, gurmanske kombinacije, vina... Ima nešto u toj razmeni fotografija momenata života. Hvatamo lepe trenutke i delimo sa celim svetom. Instagram zaista slavi ono Život čine sitnice.
Čak i kada znam da je neko proveo pola sata sređivajući tanjir, sto, kuhinju, stan samo da bi tu fotku okačio, i tada mi je ok. Super je kada se ljudi posvete da urade nešto kako treba.
Preko Instagrama sam upoznala i neke ljude za koje tačno znam da bi se super družili i uživo. Pošto smo daleko, družimo se on line. Pijemo kafu, šetamo, doručkujemo, putujemo zajedno :)
Svaki dan stignem da vidim šta me čeka na Islandu kada jednom budem otišla. Šta se jede u Čileu i kako je na pijaci u New York-u...
Dok pišem ovaj post, sedim i pijem kafu u Malmeu. Juče sam Sonji (Silly World) poslala poruku:
Mi smo super, samo živimo na pogrešnom mestu...
To u stvari ne mislim. Mi samo živimo na mestu gde je teže, komplikovanije, gde se moraš više potruditi.
Travis pevaju:
...that the grass is always greener on the other side; The neighbour's got a new car that you wanna drive; And when time is running out you wanna stay alive; We all live under the same sky
Yep, tako je... Super je svet al super smo i mi.
I ja sam čovek, i ja padnem nekad u raspoloženje The grass is always greener on the other side.
Zato volim ljude koji me uvek podsete da se trava i kod nas zelena. I to onom nijansom koju najviše volim!
Ljude kao što su Anja Harper i Jelena Necić. Duo koji stoji iza imena
Daskka.
Devojke koje prave neverovatne, sjajne daske. Čim sam ih videla na
Instagramu, oduševila sam se. Nešto
skroz drugačije, novo i što nam nedostaje.
Dizajn i kvalitet. Daske sa stavom koje možemo da koristimo u zilion situacija.
Kada mi je stigla daska od hrasta sa plavim štraftama, prvo sam je dugo gledala, prelazila rukom preko nje i onda je naslonila na zid. Kao ovo će biti diiivan ukras za moju kuhinju. Ili kada dođu gosti da poslužim sireve na njoj...
I onda sam skontala- ova daska je suviše dobra da stoji kao ukras! Prosto zove da se koristi, da podigne seckanje na neki novi nivo.
I super je kvalitetna. To znači. Kod nas, kao i svuda, ima puno lepo upakovanih stvari i ljudi bez suštine. Daskka postavlja nove kriterijume :)
Morala sam da podelim ove sjajne daske sa vama. Oduševila sam se kada su i devojke složile sa time da neko od vas treba da dobije jednu od njih. Jelena i Anja su izabrale da jedan od čitatelja Lala dobije ovu žutu dasku.
Šta treba da uradite da se prijavite za učešće u darivanju?
* Like-ujete facebook stranicu Daskka
* Ostavite komentar ispod posta.
Darivanje traje do četvrtka 10.03. u 23:59. Miljan će izvući iz šešira jednog srećnika a ja ću objaviti ovde i na facebook stranici ime.
Molim vas da ako ostavljate komentar anonimno (tj.nemate google ili blogger nalog) da napišete i e-mail adresu na koju vas mogu kontaktirati ako budete izvučeni :)
Dasku je osvojila Jelena G. Komentar pod brojem 87. Jelena, molim te javi se na hlebilale@gmail.com da mi ostaviš podatke gde da ti pošaljem dasku :D Čestitam!
Svaki šer je dobrodošao, dobre stvari treba širiti :)
Čokoladne banane sa tahinijem
Ovo skoro pa nije recept :) Ali je jedna predivna poslastica kojom unosimo gomilu nutrijenata i pritom se strava zasladimo. Banane i čokolada vas bacaju u sjajno raspoloženje (+ sve i svašta, bolje da ne počinjem koliko benefita imaju). Tahini (puter od susama)- vitamin E i vitamini B bomba prošarana sa gvožđem, magnezijumom, kalijumom...
Hm, koji keks i čokoladica mogu da se takmiče sa ovim!?
Ne moram da posebno napominjem koliko ju je zabavno praviti sa decom. Vidite moja dva preslatka kuvara, Ninu i Kseniju :D Sve ali baš sve su same napravile. Od početka do kraja. (Odmah da vam kažem da su same sekle banane (mama je odobrila, ofc) i niti jedna nije se ni zagrebala. Bravo mama za kuvanje sa decom :) Ne postaje se vešt s nožem tek tako!
Trebaju vam:
Banane
Tahini (možete koristiti i puter od kikirikija, badema, indijskog oraha...)
Med
Crna čokolada
U činijici izmešajte tahini sa malo meda (po ukusu).
Banane isecite na deblje kolutove. Po jedan kolut namažite mešavinom tahinija i meda pa preklopite drugim kolutom banane. Prebacite u frizer na pola sata da se malo stegne.
Za to vreme na pari otopite čokoladu (ako hoćete da vam čokolada bude onako krckava-temperirajte je). Ako ne, samo otopite čokoladu.
Hladne "sendvičiće" banane viljuškom umočite u čokoladu pa uz pomoć druge viljuške ih oslobodite na papir za pečenje (ovde sam malo morala da pomognem kuvaricama :D).
Obložene banane prebacite u frižider da se stegnu.
Leti ih ubacite u zamrzivač i dobićete divnu ledenu poslasticu!
Jedenje poslastice jeste malo musavo ali to baš i nije bitno :)
Možda možete sendvičiće staviti na neke drvene viljuškice pa ih tako hladiti. Probajte :D
Nina nije bila oduševljena idejom kako je uspelo. Njoj su se više svideli sastojci da ih jede odvojeno :D Kseniji se svidelo. Stalno me je pitala za tahini šta je to i lickala prste :P
Daske možete da kupite u Karađorđevoj 44, Savamala, Beograd ili online na
Daskka sajtu.